Skolkort istället

för Swish

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer

 

 

De senaste veckorna har vi på Microdeb resonerat kring tekniska lösningar för olika situationer och sammanhang. Det ständigt återkommande exemplet har varit mobiltelefonens vara eller icke vara, i skolan.

Utbildning, kunskap och studiero är ämnen som i allra högsta grad intresserar Microdeb. Dessutom är vi mycket intresserade av hur ett förfarande kan effektiviseras genom att ett opassande verktyg ersätts av ett för situationen mycket mer lämpligt. Allra störst är vårt intresse naturligtvis för betalningar. Vi tänkte därför låta detta inlägg kretsa kring samtliga dessa punkter, med betalningar som huvudsakligt fokus.

Att vi ställer oss bakom idén om en mobilfri skola bör inte ses som ett tecken på att vi av princip förespråkar analoga lösningar. Digitala lösningar förenklar och förbättrar förutsättningarna för massor av människor i massor av sammanhang, varje dag. Men det gäller att lösningen är rätt. I skolans värld ser vi en risk att de högst mångfunktionella mobiltelefonerna kan störa mer än vad de gör nytta.

 
Ersätt mobiltjänster med Microdebs skolkort

Om mobiltelefonen exkluderas från skoldagen innebär det att ett viktigt betalmedel försvinner. Elever och studenter som önskar avnjuta en kopp te, en smörgås eller något annat gott på rasten använder ofta Swish som betalmedel, som det ser ut just nu. Försvinner mobilen så försvinner Swish. En konsekvens av en sådan förändring skulle bli att ett annat betalmedel kommer att krävas.

Rätt alternativ i situationer likt de som här diskuteras anser vi att Microdebs skolkort är. Detta kort kan elever i samråd med föräldrar ladda med en summa pengar, avsedd för inköp i skolkafé. Fördelarna med detta alternativ är många. Bland annat är föräldrars insyn och kontroll över barnens konsumtion större och tydligare när denna lösning används. Korten laddas smidigt på via Microdebs webbaserade kortladdningsfunktion.

 

Vill du ha mer information om Microdebs skolkortslösning? 

Klicka här

 

 

 

 

Läs vad Microdeb kan göra för just er

klicka på det område du är verksam inom

 

 

Näringsliv & organisation
– Enkel hantering, fler affärsmöjligheter
 
– Automatisera representationshantering
 
– Öka merförsäljning genom lojalitet
 
– Förbättra beställningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 

Restaurang, event & catering
– Merförsäljning och ökad kundlojalitet
 
– Förskottsintäkter med presentkort
 
– Obemannade kassor för kortare köer
 
– Förenkla beställningsförfarande
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regioner & sjukvård
– Förenkla köp & öka lönsamhet
 
– Minska köer i personalcafé-/restaurang
 
– Eliminera stress för sjukhuspersonal
 
– Minska antalet resurser
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommun, skola & äldrevård
– Eliminera kuponger & manuella listor
 
– Effektivisera fakturahantering
 
– Automatisera interna debiteringar
 
– Loggning av pedagogiska måltider
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]