Praktik på Microdeb

 

 

 

Läs mer

 

 

Joe och Kalle berättar om sin praktik på Microdeb

Under våren har Microdebs utvecklingsavdelning förstärkts av Joe Hodge och Kalle Blomnell, till vardags studenter på Teknikhögskolan. Microdeb är mycket positiva till hur dessa duktiga och motiverade praktikanters närvaro har förstärkt teamet. Nu är frågan, hur ser Joe och Kalle sin tid på Microdeb, såhär långt?

 
Hur går tankarna efter tre månader på Microdebs utvecklingsavdelning?

Kalle: Det har känts riktigt bra. Jämfört med tidigare praktikplatser har det varit väldigt strukturerat. Det fanns en plan från början, med en två veckor lång introduktion där jag fick lära känna systemen, kollegorna och företaget. Redan tidigt kände jag mig som en i teamet. Med tiden har jag fått utföra alltmer avancerade arbetsuppgifter, vilket har varit lärorikt. Från att inledningsvis ha fokuserat på att fixa buggar och liknande till att nu nyutveckla. Stödet från kollegorna är och har hela tiden varit grymt bra.

Joe: Det känns mycket bättre än förväntat! Allt har varit väldigt strukturerat och välplanerat. Jag håller med Kalle om att det funnits bra möjligheter att växa in i företaget snabbt och smidigt. Redan efter några veckor kände jag mig som en anställd. Det känns som att det arbete man lägger ner värderas och uppskattas av företaget, vilket självklart är riktigt kul.

 
Hur kommer det sig egentligen att ni hamnade på Microdeb?

Joe: Det var i grund och botten ganska slumpartat. Jag skulle egentligen ha praktiserat på ett annat bolag, men det blev av olika anledningar inte av. När praktikperioden ganska snart skulle börja fick jag ett tips av en kontakt på utbildningen om att det fanns en ledig plats på Microdeb. Efter att ha sökt platsen fick jag träffa Jim (Microdebs utvecklingschef) som presenterade planen och upplägget. Det lockade mig så pass mycket att jag tackade ja under första samtalet. Så det var lite av en slump men blev riktigt bra.

Kalle: Jag hörde talas om Microdeb som ett tänkbart alternativ under hösten, från en lärare på Teknikhögskolan. När jag besökte företagets hemsida tyckte jag att produkten såg spännande ut och att Microdeb verkade ha bra samarbetspartners. Så jag sökte platsen och även jag gillade det upplägg som Jim presenterade så pass mycket att jag tackade ja på en gång.

 

Skulle ni rekommendera andra att göra praktik på Microdeb?

Kalle: Definitivt! Helt klart. Oavsett om det är första praktiken eller senare. Jämfört med min förra praktikplats fick jag här en rejäl introduktion. Man känner sig som en del av företaget direkt. Det är lärorikt att jobba med flera olika delar av produkterna. På Microdeb är det också en mycket bra företagskultur som har en grund i att utveckla både den anställda och företaget.

Joe: Ja, absolut. En praktikplats med ett strukturerat upplägg där man får jobba tillsammans med bra kollegor kan jag utan tvekan rekommendera.

 

 

Läs vad Microdeb kan göra för just er

klicka på det område du är verksam inom

 

 

Näringsliv & organisation
– Enkel hantering, fler affärsmöjligheter
 
– Automatisera representationshantering
 
– Öka merförsäljning genom lojalitet
 
– Förbättra beställningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 

Restaurang, event & catering
– Merförsäljning och ökad kundlojalitet
 
– Förskottsintäkter med presentkort
 
– Obemannade kassor för kortare köer
 
– Förenkla beställningsförfarande
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regioner & sjukvård
– Förenkla köp & öka lönsamhet
 
– Minska köer i personalcafé-/restaurang
 
– Eliminera stress för sjukhuspersonal
 
– Minska antalet resurser
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommun, skola & äldrevård
– Eliminera kuponger & manuella listor
 
– Effektivisera fakturahantering
 
– Automatisera interna debiteringar
 
– Loggning av pedagogiska måltider
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]