Microdeb – Simplifying payments

Ta del av nyheter, insikter och reflektioner från Microdeb.

Läs mer

18 februari, 2020

Att tänka på i kampen om lunchbesökarna

Hur vinner vi kampen om lunchbesökarna? Den frågan är ständigt aktuell för den som driver lunchrestaurang. I denna text lyfter vi fram några perspektiv och parametrar att vara särskilt uppmärksam på om målet att bli vald av de hungriga 11:30-konsumenterna ska bli verklighet.
7 februari, 2020

Lunchbetalning via löneavdrag – 3 punkter att ha koll på

Luncher i personalmatsal betalas ofta via löneavdrag. Fördelarna, bland annat säkerhet och transaktionstakt är påtagliga. Oavsett vilket tillvägagångssätt man föredrar krävs god beredskap och planering. Detta inlägg består av tre punkter att hålla lite extra koll på när löneavdrag ska tillämpas.
16 januari, 2020

Vad händer om leverantören får problem?

Vi belyser några av riskerna med att låta försäljning och inlösen av presentkort hanteras i samarbete med en extern samarbetspart. Att fokusera på potentiella problem kan tyckas konstigt. Men vi menar att kännedom om de risker som finns, är nyckeln för de som önskar övervinna dem.
14 januari, 2020

När får ni betalt?

Nytt år, nya möjligheter att tjata om presentkort. I denna text resonerar vi kring presentkortsförsäljningens olika skeden – utifrån ett intäktsperspektiv. När genererar er presentkortsförsäljning en intäkt, och hur väl överensstämmer situationen med era önskemål?
Landskapsbild
26 november, 2019

Hållbarhet i alla led

En viktig faktor i dagens restaurangbransch är konsumenternas krav på hållbara alternativ. Detta har inneburit en lavinartad ökning av menyer med gröna alternativ. Microdeb vill poängtera att den som vill profilera sig som hållbar bör låta hållbarhetstänket vara genomgående. Hur påverkar er hållbarhetsprofil hur ni hanterar beställningar, till exempel?
Nötter i vit skål
22 november, 2019

Fokusera på kärnverksamheten

I nästan allt innehåll som publiceras i Microdebs kanaler förekommer resonemang i stil med: “Spara tid och pengar genom att effektivisera transaktioner”, eller “slipp administration med Microdebs betal- och beställningslösning”. I denna text konkretiserar vi dessa ständigt återkommande argument.
12 november, 2019

Order, Order

Microdeb förordar ordning och reda kring beställningar. Det sparar tid och resurser. Men framförallt: det blir rätt. I denna text tjatar vi om en massa problem kring otillräckliga beställningsrutiner. Dessutom uttrycker vi en och annan tanke kring hur problemen kan lösas.
Ladda mer inlägg