Christian Jernberg, produktchef

 

 

Läs mer

 

 

Lär känna Christian Jernberg 

När Microdeb kommer på tal är det oftast utifrån ett produktperspektiv. Att vi ofta skriver och pratar om våra produkter ser vi som fullt naturligt. Vi är tillfreds med det värde våra lösningar och produkter skapar för våra kunder. Men det är viktigt att komma ihåg att det bakom en bra produkt, finns ett kompetent team. De kommande veckorna kommer det att publiceras intervjuer med några av Microdebs medarbetare. Syftet är att ge en bild av vilka människorna på bolaget är. För att göra övergången mellan produkt och person smidig inleder vi med en intervju med Microdebs produktchef.

Namn: Christian Jernberg.

Ålder: 46 år.

Bor: Västerås.

Utbildning: BSc Mathematics and Computer Science, Mälardalens högskola.

Gör: Produktchef på Microdeb.

 

Hur ser din yrkesmässiga bakgrund ut?

Efter avslutade högskolestudier klev jag in i konsultbranschen inom IT. En värdefull samt lärorik tid fylld med en flora av kunder och spännande projekt i rollen som mjukvaru- och systemarkitekt.


Hur skulle du beskriva din roll i dagsläget?

Att stöpa om sig från extremt operativ till strateg är en svår nöt att knäcka. Men nu börjar skalet glädjande nog ge vika. Jag skulle vilja påstå att min roll som produktägare börjar ta över mina tidigare roller vilket känns som en lättnad. 

Hur kom det sig att du hamnade i betalbranschen?

Efter några år som konsult såldes det företag jag arbetade på, något som ledde till att jag klev in i produktbranschen som ansvarig för en betalplattform i ett slutet system. Inom kort fick jag i uppdrag att designa samt implementera en ny betalplattform för Microdeb, en transaktionsplattform i molnet med fokus på skalbarhet och prestanda.  


Vilka är de 3 bästa sakerna med att arbeta på Microdeb?

Frihet! Här jobbar vi för företaget och inte åt företaget.

Utmaningar! Varje dag är fylld av nya utmaningar och möjligheter. Och visst… en del utmaningar är riktigt tuffa – men när röken skingrats och lösningen är ett faktum följer ett skönt lugn och känsla av både ro och stolthet.

Möjligheter! Medarbetare, kunder och samarbetspartners med helt olika bakgrund ger möjligheter till reflektioner och lösningar.


Hur kom det sig att du valde att satsa på att arbeta med produktutveckling?

Efter nästan 20 år inom design samt produktion av mjukvara var steget till produktutveckling inte så långt. Att ha fått med sig ”ax till limpa” i ryggsäcken underlättar när produkter ska födas samt förädlas. 

Vilka trender ser du inom betalbranschen?

Den tydligaste trenden är tveklöst att betalningarna flyttar in i mobilen, i rask takt. Kvitton samt plastkort digitaliseras och placeras i olika molnlösningar, lättåtkomliga via mobilen.

Hur tror du att betalbranschen ser ut om 5 år?

Många av de befintliga POS-lösningarna kommer att konsolideras till mobilen. I och med detta vrider betalbranschen på betalningen 180 grader och låter konsumenten nyttja sin egen bärbara kassa: mobilen. 


Var på marknaden tror du att Microdeb kommer befinna sig om 5 år?

Europa närmar sig med stormsteg och där har Microdeb som mål att landa inom ett par år. Vi jobbar vidare med Norden först, för att sedan vandra vidare nedåt övriga delar av Europa.

 

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]