Löneavdrag för lunchen tog mycket tid för Gällivare kommun. Nu går månatliga rapporter direkt till lönebyrån där man automatiskt kopplar rätt konto till rätt anställds lönespecifikation. 

Pedagogiska måltider Gällivare kommun – Microdeb
microdeb-gallivare-kommun-matsalen
Gällivare kommun införde Microdeb Me för pedagogiska måltider.

– Det här är framtiden, det är så här vi ska jobba! Jag är helt enkelt supernöjd med Microdebs lösning. Klockrent!

Karin Anttila, Kostchef Gällivare kommun

Skolpersonalens närvaro gav lugnare måltider

Hur skapar man lugn och ro i skolmatsalen? Gällivare kommun såg lösningen på problemet i vår webbapp Microdeb Me.

Politikerna i Gällivare kommun insåg att skolpersonalens närvaro i matsalen bidrog till lugnare måltider. Med denna insikt bestämde sig politikerna för att erbjuda lärarna ett bättre pris för att äta på plats, jämfört med att ta med sig lunchen. 30 kr kostar det att äta i matsalen, 88 kr att ta med lunchen. Lunchkostnaden dras på lönen varje månad.

– Jag är stolt över att våra politiker hittade en riktigt bra lösning, berättar Kostchef Karin Anttila. Men hur skulle vi kunna ta betalt av skolpersonalen i matsalen

Lösningen

Gällivare kommun såg lösningen på problemet i vår webbapp Microdeb Me. Med appen kan skolpersonalen betala på plats i matsalen med kort eller Swish. De anställda kan också överblicka hur många luncher de köpt under en månad och stämma av lunchavdraget på lönespecifikationen.

Rapporter går direkt till lönebyrån där man automatiskt kopplar rätt konto till rätt anställds lönespecifikation. En procedur som tidigare innebar handpåläggning för varje anställd hos kommunens 27 skolor och förskolor!

– Det här är framtiden, det är så här vi ska jobba! Jag är helt enkelt supernöjd med Microdebs lösning. Klockrent, tillägger en märkbart nöjd Karin Anttila.

Resultatet

Valet av produkter för Gällivare kommun föll på Microdeb Me som förbeställningsapp för gästen och Microdeb Biz för kassahanteringen. 

Produkter

  • Microdeb Me
    Effektiv försäljning i högt tempo med Microdeb POS. En lättanvänd, snabb och stabil lösning för både stationära och mobila försäljningsskärmar.
  • Microdeb Biz Tablet
    Smidig kassahantering mobilt eller med enkel installation för mindre sortiment. Det ger er möjlighet att hantera betalningar smidigt och effektivt utan att behöva investera i stora och komplicerade kassasystem.

Divider

Relaterade case

Microdeb – Regions Örebro Läns partner för förladdningsbara lunchrestaurangkort.
26 jun. 2023

Region Örebro Län – Microdeb

Region Örebro hade ett behov av att underlätta för sjukhuspersonalen genom att möjliggöra smidigare laddning av deras digita...
Microdeb hjälper Chalmers Konferens & Restauranger med betalningslösningar.
26 jun. 2023

Chalmers Konferens & Restauranger – Microdeb

Vi på Chalmers Konferens och restauranger har 70-80 000 laddningstransaktioner per år. Då är det inte så svårt att föreställ...