Microdeb levererar måltidssystem till Dergårdens gymnasium i Lerum

 

Läs pressmeddelandet

 

Pilotprojektet av betallösningen utökas nu till att användas av all personal

Dergårdens gymnasium har behov av ett enkelt och tryggt betalsystem som minimerar administration och hantering av betalningar i lunchrestaurangen. Under hösten har en liten grupp lärare och personal från måltidsservice i ett pilotprojekt provat Microdebs måltidssystem. Utfallet av projektet har fallit väl ut vilket innebär att all personal på gymnasiet från och med 1 februari kommer att använda betallösningen.

– Jag är stolt över förtroendet som Lerums kommun har gett oss och vår betallösning vilken kommer att förenkla och öka säkerheten av hanteringen av betalningarna på Dergårdens gymnasium, säger Henrik Vallentin, VD på Microdeb.

Förenkla hantering, minimera administration och öka tryggheten

Genom att använda Microdebs betallösning ges pedagogerna möjlighet att via sina nyckelbrickor, så kallade ”taggar”, att betala för sina luncher. Istället för att som tidigare behöva ligga ute med pengar för inköp av kuponghäfte som man varken vet man kommer att använda, möjlig risk för stöld eller att man tappar sitt häfte dras nu den exakta lunchkostnaden nästkommande månad från den anställdes lön.

– Dergårdens gymnasium har haft en kostsam och resurskrävande hantering av lunchkuponger och med Microdebs målstidssystem blir det smidigare, enklare och billigare för alla involverade. Full effekt av utfallet av besparingar kommer vi först att se efter ett par månader, säger Maria Lindberg, verksamhetschef i Lerums kommun.

Genom att använda Microdebs betallösning på skolor, servicehus och äldreomsorg ges möjlighet att minimera administration och hantering av betalningar vilket även ökar tryggheten för boende, personal och anhöriga.

-Samarbetet med Microdeb för implementering av systemet har fungerat mycket bra under projektets gång. Killarna på kundservice har varit tillgängliga och löst alla problem som uppkommit vilket känns tryggt nu när vi ska använda betallösningen för all personal, säger Johanna Jensen, enhetschef för måltid på Dergårdens gymnasium.

Många kommuner har stor komplex administration och olika tekniska plattformar vilket gör att steget för att installera en betallösning kan bli överväldigande. Genom att sätta upp ett mindre pilotprojekt som man snabbare och enklare kan utvärdera är en bra möjlighet för snabbare beslut.

Kontakt

Henrik Vallentin, VD Microdeb.

Henrik.vallentin@microdeb.se

Dela i sociala medier

Dela i sociala medier

[gravityform id="1" title="false" description="false" ajax="true"]